top of page

שאלות נפוצות

תרופות

ש: האם אספירין מומלץ למניעת אוטם שריר הלב או למניעת אירוע מוחי?

 

ת: אם עברת אירוע לב או אירוע מוחי יומלץ לך טיפול מניעתי קבוע באספירין. אם יש לך עניין בטיפול מניעתי באספירין, ההחלטה תלויה במידת הסיכון שלך. ככל שנרשמים לחובתך גורמי סיכון רבים יותר, כך קיים סיכוי רב יותר שהרופא ימליץ לך על טיפול יומיומי באספירין לצורך מניעת מחלות לב וכלי דם. בכל מקרה, יש להתייעץ עם הרופא המטפל להערכת הסיכונים והסיכויים שבטיפול המונע.

 

ש: האם התרופות להפחתת הכולסטרול ה"רע" (סטטינים) פוגעות בכבד?

 

ת: הסטטינים הם מהתרופות הבטוחות ביותר שקיימות, ונבחנו על מיליוני חולים לאורך זמן. לעתים נדירות מתגלה בבדיקות מעבדה הפרעה בתפקודי כבד, אולם הפרעה זו חולפת עם הפסקת נטילת התרופה.

   

ש: מתי מומלץ לטפל בסטטינים להפחתת כולסטרול?

 

ת: הצורך בטיפול תרופתי מונע באמצעות סטטין תלוי בערכי הכולסטרול LDL, ואם עברת אירוע לב או אירוע מוחי הרי ברוב המקרים מומלץ טיפול מניעתי קבוע בסטטין. אם הנך אדם בריא שגורם הסיכון היחיד שלו הוא ערכי כולסטרול מוגברים בדם, נראה שיהיה צורך בטיפול מונע רק אם ערכי ה-LDL שלך גבוהים מ-190 מ"ג/ד"ל. אם יש לך גורמי סיכון אחרים כמו עישון או סוכרת, יומלץ לך ככל הנראה על נטילת התרופה גם במקרה שרמת ה-LDL שלך נמוכה מ-160 מ"ג/ד"ל. בכל מקרה יש להתייעץ עם הרופא שלך, שיחליט מהו הטיפול המומלץ עבורך, לאיזה ערך מטרה של LDL יש להגיע ואם יש בכלל צורך בטיפול תרופתי.

 

ש: האם כחולה לב מותר לי ליטול תרופות המשפרות את התפקוד המיני, כמו ויאגרה, סיאליס או לוויטרה?

 

ת: תרופות אלו נמצאו בטוחות לחולי לב, לחולי סוכרת ולסובלים מיתר לחץ דם. עם זאת, אסור ליטול אותן אם אתה מטופל בתרופה מקבוצת הניטרטים כמו קורדיל או איזוקט. בכל מקרה יש להיוועץ ברופא המטפל לפני תחילת הטיפול.

 

לאחר התקף לב

ש: עברתי התקף לב. מתי אוכל לשוב לעבודה סדירה?

 

ת: ניתן לשוב לעבודה משרדית מלאה בתוך שבוע מרגע ביצוע צנתור טיפולי, בתוך שבועיים עד חודש לאחר אוטם שריר הלב ובתוך שישה עד שמונה שבועות לאחר ניתוח מעקפים. אשר לעבודת כפיים, הדבר תלוי בסוג העבודה: לרוב ניתן לשוב לעבודה זו בהדרגה. בכל מקרה יש להתייעץ על כך עם רופא תעסוקתי.

 

ש: מתי ניתן לקיים יחסי מין לאחר התקף לב?

 

ת: כאשר חשים בטוב ויכולים לעלות ברגל יותר מקומה אחת בלי מאמץ מיוחד, מומלץ ורצוי לחדש את התפקוד המיני.

 

ש: מה שיעור הסיכון שאירוע לב יישנה?

 

ת: בריאותך בידיים שלך: ניתן להפחית את הסיכון באופן משמעותי באמצעות הפסקה מוחלטת של עישון (כולל עישון פסיבי), ועל ידי ביצוע פעילות גופנית סדירה והקפדה על תזונה נכונה, נטילת תרופות באופן קבוע ומעקב רפואי.

  

שונות

ש: אני חולה במחלת לב יציבה. האם קיים יתרון לפתיחת היצרות בעורק באמצעות צנתור טיפולי או שניתן להסתפק בטיפול תרופתי?

 

ת: אין הוכחה לכך שהחידושים שפותחו בקרדיולוגיה הפולשנית כמו שימוש בתומכנים החדשים, הביאו לירידה כלשהי בתמותה או במניעת התקפי לב בחולים עם מחלת לב יציבה בהשוואה לטיפול התרופתי. לכן טיפול תרופתי הוא הטיפול המועדף בשלב הראשון עבור חולים עם מחלת לב יציבה.

 

ש: מה עליי לעשות במקרה של חשד להתקף לב?

 

ת: לקרוא לעזרה, ובעת ההמתנה למד"א ללעוס כדור אספירין במינון של כ-200 מ"ג (לדוגמה, חצי כדור אספירין של 500 מ"ג או שני כדורי אספירין.

של 100 מ"ג), ורק לאחר הלעיסה לספוג אותו מתחת ללשון. הטיפול הזה עשוי להמיס את קריש הדם מיד.

 

ש: מתי כדאי לבצע מבחן מאמץ?

 

ת: מבחן מאמץ הוא אמצעי ראשוני לאבחון היצרויות משמעותיות בעורקים הכליליים. הוא משמש כלי עזר המסייע לרופא להחליט אם תלונות הנבדק, כמו מיחושים בחזה, נגרמות כתוצאה מירידה באספקת הדם לעורקים הכליליים. מבחן מאמץ אינו מומלץ כבדיקת שגרה לאדם בריא. עם זאת, לפני התחלת פעילות גופנית ובמקרה שהערכת הסיכון שלך על פי מודל פרמינגהם היא גבוהה, יומלץ לך לבצע מבחן מאמץ.

 

מתי כדאי לבצע מבחן מאמץ
חשד להתקף לב
אספירין למניעת אוטם לב
תרופות להפחתת כולסטרול פוגעות
מתי מומלץ לטפל בסטטינים
האם כחולה לב מותר לי ויאגרה
עברתי התקף לב
מתי ניתן לקיים יחסי מין
מה הסיכוי שאירוע לב ישנה
אני חולה במחלת לב יציבה
bottom of page